PDC schakelaar

Voor alles op gebied van elektra en elektronica, van lampjes tot zekeringen
Plaats reactie
Sjoerd93
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2021 20:50
Contacteer:

PDC schakelaar

Bericht door Sjoerd93 » 03 jun 2021 20:55

Goedenavond,

Ik ben bezitter van een Clio iv uit 2017. Onlangs heb ik een schakelaar gekocht om mijn parkeer sensoren aan en uit te schakelen, omdat ik dit via het scherm omslagtig vindt. De geplaatste pdc schakelaar bevind zich links van de start/stop systeem schakelaar. Na het aansluiten van de pdc schakelaar werkt deze niet. Hebben jullie enig idee waar het probleem kan liggen?

Alvast bedankt,

Mees120
forum member
Berichten: 318
Lid geworden op: 14 jan 2020 20:08
Locatie: Leiden
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door Mees120 » 06 jun 2021 10:33

Naar mijn weten gaat in de Ph2 Clio's PDC via de canbus. Ph1 Clio's hebben geen canbus dus dan werkt het alleen via de schakelaar.

Ik heb een MediaNav Evo2 in m'n Clio zitten en die komt uit een Ph2, in de instellingen heb ik de optie om m'n PDC uit te zetten maar dat werkt niet, alleen het knopje werkt naast het stuur
Renault Clio TCe 90 ENERGY NIGHT & DAY 2014 (verkocht)
Peugeut Partner 1.5 HDI 130PK Automaat

jeroen33
über forummer
Berichten: 801
Lid geworden op: 28 jun 2017 16:09
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door jeroen33 » 07 jun 2021 14:45

Misschien kun je hem met DDT4all activeren? Gewoon inpluggen werkt meestal niet met dat soort dingen
Ex Clio IV estate 1.5DCI rijder.
Nu Peugeot 308 1.6 Blue HDI

Gebruikersavatar
mox
Beheerteam
Berichten: 2104
Lid geworden op: 13 apr 2009 01:09
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door mox » 07 jun 2021 18:24

Sjoerd93 schreef:
03 jun 2021 20:55
Na het aansluiten van de pdc schakelaar werkt deze niet.
Hoe ziet die schakelaar eruit en waar zit hij op aangesloten?
jeroen33 schreef:
07 jun 2021 14:45
Misschien kun je hem met DDT4all activeren?
Het is al erg lang geleden dat ik voor het laatst in DDT4ALL heb gekeken. Ik zal zo eens kijken wat er allemaal te vinden is (als de software het tenminste nog doet...) :)
2000 ph1 RT 1.4 16V Gris Xerus
2003 ph2 Initiale 1.6 16V Gris Hologramme
2017 ph2 Initiale TCe 120 Gris Givré

Sjoerd93
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2021 20:50
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door Sjoerd93 » 08 jun 2021 16:46

Bedankt voor de reacties.

Schakelaar part nummer is 284480002R. Zit links van start stop systeem schakelaar aangesloten. Zelfde formaat als start stop systeem schakelaar.

Gebruikersavatar
mox
Beheerteam
Berichten: 2104
Lid geworden op: 13 apr 2009 01:09
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door mox » 08 jun 2021 21:47

Bedankt voor het nummer. Ik heb daar op dit moment een blinde schakelaar zitten (lees: niets). Heb weleens overwogen om de schakelaar van de cruise control daarheen te verhuizen, omdat ik dat een mooiere plaats vind. Daar zat hij bij mijn Clio 2 bovendien ook.

Begrijp ik dat de stekker voor die PDC-schakelaar er al ligt? In DDT4ALL kan ik zo gauw nog geen parameter vinden die ermee te maken zou kunnen hebben.
2000 ph1 RT 1.4 16V Gris Xerus
2003 ph2 Initiale 1.6 16V Gris Hologramme
2017 ph2 Initiale TCe 120 Gris Givré

Sjoerd93
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2021 20:50
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door Sjoerd93 » 09 jun 2021 08:21

Stekker lag daar al en heeft zelfde formaat en kleur als connector van de schakelaar, dus ik ga er van uit dat dat schakelaar op deze plek aangesloten kan worden.

Gebruikersavatar
mox
Beheerteam
Berichten: 2104
Lid geworden op: 13 apr 2009 01:09
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door mox » 10 jun 2021 01:55

Interessante hack, ik ga het ook proberen. Zojuist zo'n schakelaar besteld :)
Is die connector een beetje bereikbaar?
2000 ph1 RT 1.4 16V Gris Xerus
2003 ph2 Initiale 1.6 16V Gris Hologramme
2017 ph2 Initiale TCe 120 Gris Givré

Sjoerd93
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2021 20:50
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door Sjoerd93 » 10 jun 2021 20:51

Schakelaar werkt niet dus ik ben juist op zoek naar een oplossing om deze werkent te krijgen.

Gebruikersavatar
mox
Beheerteam
Berichten: 2104
Lid geworden op: 13 apr 2009 01:09
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door mox » 10 jun 2021 21:52

Juist daarom ga ik het ook proberen, wellicht in combinatie met DDT4ALL.
Daarom de vraag: hoe kom ik bij die connector?
2000 ph1 RT 1.4 16V Gris Xerus
2003 ph2 Initiale 1.6 16V Gris Hologramme
2017 ph2 Initiale TCe 120 Gris Givré

Sjoerd93
beginner
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 jun 2021 20:50
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door Sjoerd93 » 11 jun 2021 11:41

Aah zo.

Ja heel eenvoudig. Linkse kap van dashboard eraf klikken. Vervolgens de kap voor de zekeringen met 3 bouten losschroeven en je bent er.

Gebruikersavatar
mox
Beheerteam
Berichten: 2104
Lid geworden op: 13 apr 2009 01:09
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door mox » 16 jun 2021 09:12

Schakelaar is inmiddels binnen, maar nog niet geplaatst. Wel had ik mijn dealer gevraagd of hij eens in de CLIP kon zoeken en ik kreeg het volgende terug:
Net even gezocht met mijn collega, maar we komen niet heel veel verder. Het kan best zijn dat de stekker er ligt, maar icm de R-Link bestaat deze optie normaal gesproken niet. Via een andere auto (met MediaNav) zou het wel moeten kunnen, maar of je het knopje dan werkend krijgt, dat was een te grote zoektocht.

Met vriendelijke groet,

******
Verkoopleider nieuw
2000 ph1 RT 1.4 16V Gris Xerus
2003 ph2 Initiale 1.6 16V Gris Hologramme
2017 ph2 Initiale TCe 120 Gris Givré

JoostP
beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 jun 2024 12:16
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door JoostP » 10 jun 2024 22:16

mox schreef:
16 jun 2021 09:12
Schakelaar is inmiddels binnen, maar nog niet geplaatst. Wel had ik mijn dealer gevraagd of hij eens in de CLIP kon zoeken en ik kreeg het volgende terug:
Net even gezocht met mijn collega, maar we komen niet heel veel verder. Het kan best zijn dat de stekker er ligt, maar icm de R-Link bestaat deze optie normaal gesproken niet. Via een andere auto (met MediaNav) zou het wel moeten kunnen, maar of je het knopje dan werkend krijgt, dat was een te grote zoektocht.

Met vriendelijke groet,

******
Verkoopleider nieuw
Hoi Mox. Ik vroeg me af of je de schakelaar ooit werkend hebt gekregen en zo ja, hoe? :).

Gebruikersavatar
Matramur
forum starter
Berichten: 96
Lid geworden op: 05 sep 2021 22:29
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door Matramur » 12 jun 2024 16:09

Ik denk dat het moet kunnen. Er zijn 2015 2016 clio's met canbus pdc waarbij ze niet af fabriek via het scherm uit te zetten zijn. Dan zal er toch waarschijnlijk ook zo'n knop zitten.
-------
Clio IV 1.6 RS station '13('14 donor)
Clio IV 0.9 Tce hatchback '12 210.000km
Clio IV 1.5 Dci hatchback '13 371.000km

JoostP
beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 jun 2024 12:16
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door JoostP » 12 jun 2024 20:43

Bedankt voor je reactie. Inmiddels een schakelaar besteld. Mocht het gelukt zijn zal ik dit laten weten.

Gebruikersavatar
mox
Beheerteam
Berichten: 2104
Lid geworden op: 13 apr 2009 01:09
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door mox » 12 jun 2024 22:38

JoostP schreef:
10 jun 2024 22:16
Hoi Mox. Ik vroeg me af of je de schakelaar ooit werkend hebt gekregen en zo ja, hoe? :).
Nee, nog steeds niet... Ik moet zelfs bekennen dat ik helemaal vergeten ben dat ik zo'n schakelaar heb gekocht. Ligt al jaren in het dashboardkastje, samen met een "Sport" drukknop die ik ook ooit i.p.v. de "Eco" knop in de middenconsole hoop te plaatsen.
2000 ph1 RT 1.4 16V Gris Xerus
2003 ph2 Initiale 1.6 16V Gris Hologramme
2017 ph2 Initiale TCe 120 Gris Givré

JoostP
beginner
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 jun 2024 12:16
Contacteer:

Re: PDC schakelaar

Bericht door JoostP » 13 jun 2024 10:08

Oké! Zodra de schakelaar binnen is ga ik deze z.s.m. proberen te installeren. Ik zou namelijk graag een trekhaak willen installeren, of laten installeren, en het lijkt me dan erg omslachtig om telkens de pdc via de medianav uit te schakelen. Ik kom er dus nog op terug..

Plaats reactie

Terug naar “Clio 4 Elektronica (vraag & antwoord)”