Toertocht IJssel Salland

Wanneer:
30 juni 2019 hele dag
2019-06-30T00:00:00+02:00
2019-07-01T00:00:00+02:00
Waar:
Carpoolplaats A50
Eperweg 60
8181 EV, Heerde
Nederland

Toertocht IJssel Salland

Verzamelpunt ‘P’-Carpoolplaats A50, afslag 28 Heerde-zuid. 11.00uur
(tussen Apeldoorn en Zwolle)

Vanaf het verzamelpunt vertrekken we binnendoor richting de IJsseldijk. Op het dijkweggetje hebben we een prachtig uitzicht op de uiterwaarden van de IJssel.
Met o.a. restanten van de oude ‘IJssellinie’. Bij Deventer steken we de IJssel over en rijden langs het oude stadshart naar het noorden, en volgen we de dijk aan de oostzijde van de IJssel een stukje.
Vlakbij Olst rollen we dan de dijk af, laten de IJssel achter ons. We slingeren ons een weg door Salland, uiteraard over vele mooie achteraf weggetjes.

Halverwege ongeveer komen aan bij de voet van de Holterberg (Sallandse heuvelrug). Hier pauzeren we even en is er de mogelijkheid om te lunchen (op eigen rekening).

Eenmaal weer voorzien en voldaan vervolgen we onze weg dwars door het ‘Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug’. Deze weg is eigendom van SBB en een aantal particulieren en beperkt opengesteld voor auto’s. Houdt op deze weg extra rekening met een overvloed aan fietsers, en het gegeven dat we door een natuurgebied rijden…

Eenmaal de Sallandse bergen achter ons, rijden we richting het noord-oosten, Luttenberg, Heino, Wijthmen.
Ook hier hebben we de mooiste weggetjes uitgezocht om dan aan te komen op ons eindpunt in Zwolle.

Al met al hopen we dan terug gezien te hebben op een hele gezellige prachtige dag..!! Zeker een prachtige afwisselende route…!!

 

Meer info volgt!

Geplaatst in .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *