Auto start heel soms, storing gasklephuis

Voor alles over motoren en aandrijving, van luchtfilter tot uitlaat
Plaats reactie
Vickemmm
beginner
Berichten: 9
Lid geworden op: 31 dec 2021 11:58
Contacteer:

Auto start heel soms, storing gasklephuis

Bericht door Vickemmm » 31 aug 2022 20:24

Beste leden,

Ik ben sinds december 2021 in het bezit van een Renault Clio II 1.4 16v uit 2001 (benzine).

Sinds drie weken heeft mijn auto problemen met starten. Daarmee bedoel ik, dat ik soms 10-20-30 keer de auto probeer te starten EN soms maar een paar keer. Helaas kan ik geen patroon herkennen wanneer de auto wel of niet start. Ik ben daarom naar de garage geweest en volgens de monteur geeft de auto een foutmelding van het gasklephuis... Ik heb het gasklephuis gedemonteerd en zie dat er vrijwel geen aanslag is. Wel zie ik een sensor genaamd smoorkleppenverstelling aangesloten.

Heeft iemand daar ervaring mee? Of heeft iemand hetzelfde probleem met starten?

De bougies heb ik al gecontroleerd... die zijn kurkdroog dus ik twijfel aan een storing in het brandstoftoevoer traject OF de computer zet het brandstofsysteem bewust op slot vanwege een storing elders zoals het gasklephuis.

Wie o wie kan mij helpen? Uw hulp wordt zeer gewaardeerd! Dank :)

Vickemmm
beginner
Berichten: 9
Lid geworden op: 31 dec 2021 11:58
Contacteer:

Re: Auto start heel soms, storing gasklephuis

Bericht door Vickemmm » 10 sep 2022 21:55

Gedeeltelijke oplossing:

Een autosleutel/slotspecialist had ontdekt dat de sleutel het probleem was. Een elektronisch onderdeel (blokje) in de sleutel, die het slot ontgrendeld/decodeert, was kapot. Na vervanging startte de auto weer normaal. Echter, de volgende dag werkte mijn deurvergrendeling niet meer... en tot vandaag de dag nog steeds niet. Ik ben terug gegaan naar de slotspecialist en volgens hen ligt het aan de software. Daar zit een fout in die niet gemaakt kan worden. Wat ik eerlijk gezegd niet kan geloven... Ik ben toen naar de Renault dealer gegaan en heb gevraagd of de deurvergrendeling gemaakt kan worden. Hun antwoord was: Ja maar dat kost wat! Het is voordeliger dit zelf los aan te schaffen en te installeren.

RicoK
beginner
Berichten: 46
Lid geworden op: 08 jul 2022 20:04
Locatie: Flevoland
Contacteer:

Re: Auto start heel soms, storing gasklephuis

Bericht door RicoK » 11 sep 2022 10:46

Jammer, maar wel een eerlijke reactie van de dealer. Misschien eens bij een niet merkgebonden garage proberen als een Vakgarage of een James.

Ben je (ook) op Social Media als Facebook actief? Ik zie namelijk dat je op je vorige post geen reactie had ontvangen. Via Facebook krijg je veelal sneller meerdere reacties.
Renault Clio IV Estate 0.9 TCe Intens Gris Platine 2019

Plaats reactie

Terug naar “Clio 2 Motorisch (vraag & antwoord)”