Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Voor alles over motoren en aandrijving, van luchtfilter tot uitlaat
Plaats reactie
Loadone
beginner
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 aug 2023 16:42
Contacteer:

Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Loadone » 22 okt 2023 17:03

Omdat ik het slot beetje stroef vond gaan..had ik WD40 in het contactslot gedaan.. en na een dag of 2 begon hij een keer niet aan te slaan.
Toen de auto op slot gezet en weer open.. en toen sloeg hij wel aan.
Paar dagen later sloeg hij niet meer aan.

Heb sindsdien:
OBD erop gezet, maar vind geen foutcodes
Zekeringen nagekeken zijn allemaal goed
Remreiniger in het contactslot gedaan, daarna een luchtdruk bus erin gespoten
de Accu losgehaald
de BDP Sensor eruit gehaald schoongemaakt
de batterijen vervangen van de sleutels

Maar slaat nog steeds niet aan.. de startmotor draait wel telkens rond.

Ik zie geen rodelampje knipperen als ik de sleutel omdraai.. dus dan word de sleutel wel herkent lijk mij.. of moet ik toch de transponder-ring vervangen?

Brouwrr
beginner
Berichten: 7
Lid geworden op: 05 okt 2023 20:21
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Brouwrr » 23 okt 2023 15:22

Hier het zelfde probleem ...
Vaak start de Clio wel als je het knopje van je sleutel ingedrukt houdt, de obd dongel erin drukt of de transponder ring iets naar buiten drukt dmv schroevendraaier.. ook de sleutel 180graden draaien en starten werkt soms.. lijkt in ieder geval op communicatie tussen sleutel en contactslot/transponder ring..
Zou die data kabel van deze ring te overbruggen zijn?

Loadone
beginner
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 aug 2023 16:42
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Loadone » 23 okt 2023 15:47

Helaas werkte het indrukken van de knop niet.
De sleutel 180 graden draaien; heb met de twee sleutels geprobeerd, dus denk dat dit niet veel gaat uitmaken..

De OBD dongel naar binnen drukken en de transponderring naar buiten duwen nog niet geprobeerd..
Ga ik uitproberen!

Of de data kabel van de ring te overbruggen is?, geen idee helaas

Loadone
beginner
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 aug 2023 16:42
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Loadone » 24 okt 2023 20:55

heb een bougiekabel losgehaald nieuwe bougie en tegen het blok gedaan.. maar heb ook geen vonk

iemand een tip waarmee te beginnen met vernieuwen?

Loadone
beginner
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 aug 2023 16:42
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Loadone » 27 okt 2023 19:37

Bobine vervangen door een nieuwe, maar helaas geen verandering

Loadone
beginner
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 aug 2023 16:42
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Loadone » 28 okt 2023 15:27

BDP Sensor vervangen
Bougies vervangen

Slaat nog steeds niet aan...

Iemand een idee?!!

Loadone
beginner
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 aug 2023 16:42
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Loadone » 27 nov 2023 09:18

Heb hem uiteindelijk naar Renault gebracht, het was de branstofrelais!

en kreeg de melding dat de BDP sensor verkeerd omzat, maar nu zit ie zodanig dat de bedrading erg trekt op de stekker/draadboom.

Weet iemand of de stekker van de BDP Sensor naar voren of naar achteren hoort?

Scarface450
forum starter
Berichten: 163
Lid geworden op: 23 dec 2022 17:24
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Scarface450 » 27 nov 2023 23:08

Hmm, bij mijn weten iwas dit 8raan.

Loadone
beginner
Berichten: 11
Lid geworden op: 04 aug 2023 16:42
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door Loadone » 28 nov 2023 15:58

Want de Renault Dealer heeft hem eruit gehaald en met de stekker naar voren gemonteerd met een gepeperde factuur waarop staat dat de BDP verkeerd omzat ...
En aan de stekkerbedrading naar de draadboom zie je dat dit niet goed zit nu , bedrading trekt als de malle en als de BDP met de stekker naar achteren gemonteerd is heb je dit probleem niet.

Kan iemand bevestigen dat de stekker naar achteren hoort?

Denk niet dat ze sommige naar voren en sommige andere Clio2 met de stekker naar achteren fabrieksaf hebben gemonteerd

Gebruikersavatar
mox
Beheerteam
Berichten: 2102
Lid geworden op: 13 apr 2009 01:09
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Re: Clio2 slaat niet meer na inspuiten contactslot met WD40

Bericht door mox » 28 nov 2023 20:11

De BDP-sensor is richtingloos. Gewoon zodanig monteren dat de bekabeling voldoende speling heeft. Volgens mij stond de connector bij mijn Clio II inderdaad naar achteren gericht.
2000 ph1 RT 1.4 16V Gris Xerus
2003 ph2 Initiale 1.6 16V Gris Hologramme
2017 ph2 Initiale TCe 120 Gris Givré

Plaats reactie

Terug naar “Clio 2 Motorisch (vraag & antwoord)”